Tilbakeblikk fra 2011

Queendom er et artistkollektiv som ble etablert i 1999. I 2011 består kjernen i gruppen av tre dronninger med verdensmusikk som hovedfokus. Dronningene lang erfaring og bred bakgrunn som·skuespillere, sangere, skribenter og låtsnekkere. Queendom tilbyr energiske show og livekonserter med et intelligent og positivt budskap.

Siden starten for 11 år siden har Queendom produsert både show, konserter, event, humorbok og TV. Målet er å skape intelligent, humoristisk og samfunnsbevisst underholdning. Queendom er kjent for å harsellere med politiske temaer som identitet, rasisme og kvinnespørsmål – med en god dose selvironi. For dette fikk Queendom i 2008 Oslo Bys Kunstnerpis. De siste årene·har·Queendom blitt et populært konsertband og vi gleder oss til dette fyrverkeriet av en konsert torsdagen under UTUNE.

Konserter under UTUNE 2011
Vi har et knippe med åpne konserter under UTUNE. Fokuset sjangermessig er bredt og vi mener at du her kan få med deg gode konserter og spennende artister for en rimelig penge. Konsertene vil foregå på flere av scenene på huset og til nær 20 artister og band presenterer seg under UTUNE 2011. Billetter til de enkelte konsertene finner du linker til under hver artist på denne hjemmesiden, men et stalltips er å benytte deg av vårt “Betal for 2 – få 3 konserter pass”

Artistkollektivet Queendom, Natascha Rogers Group og ikke minst premieren på Bugge Wesseltoft og Dhafer Youssef som duo, er alle konserter det er verdt å få med seg.
I tillegg vil vi i Himmelrommet på Union Scene hver ettermiddag servere uformelle konserter tett på artistene med blant andre Becaye Aw, Daryll McDade og Pablo Alcayaga.
Les mer om konsertene i omtalene som følger under dette. Velkommen til konserter

Daryl McDade

Union Scene Himmelrommet – Fredag 6.mai klokken 16.00 – GRATIS adgang
Daryl er født i Memphis Tenesse, og oppvokst i Chicago, Illinois, og tidlig startet han å synge blues, og spille gitar.·Han har sunget backing vocals for artister som Tina Turner, og har spilt med Muddy Waters, Eddy C. Campbell bla. Disse inspirerende møtene viste han at det var musikken han skulle ta som fulltids arbeid. Soul & Funky Blues er hans form for utrykk.
I Norge har Daryl spilt i en mange bandsettinger og delt scene med artister som Earl King, Etta James Band, og Albert Collins & The Icebreakers. Daryl skal spille sammen med Becaye Aw og presentere litt av sin varierte blues inspirerte musikk fra forskjellige deler av verden.

Becaye Aw
Union Scene Himmelrommet – Fredag 6.mai klokken 16.00 – GRATIS adgang
bekayeBecaye er gitarist, sanger og låtskriver, med tilhørighet i den afrikanske folkegruppen Fulani (Haal Pulaar). Han er født i et samfunn der musikken spiller en stor rolle, og det er der hans innflytelser som musiker starter, selv om det var senere i livet han selv bestemte seg for å jobbe med den. Becaye har en unik stemme, og tilnærmer sin gitarspillingen til den av coraen. Han har samarbeidet med flere artister, bla Baaba Maal, Mansuur Seck, Adama Barry (Burkina Faso), Ali Farka Toure (Mali), Anneke Bjørgum – poesi (Norge), Haddy Njie (Norge/Gambia).
Becaye skal presentere seg selv, men samarbeider også denne dagen med fokus på forskjellige innfallsvinkler til den tradisjonelle bluesmusikken fra forskjellige deler av kloden.

Bugge og Dhafer Duo

Union Scene Klubbscenen – Fredag 6.mai klokken 21.00
Et langt vennskap og gjensidig beundring materialiserer seg omsider i en full konsert under UTUNE i Drammen 6. mai 2011. Den Tunisisk fødte vokalisten og oudspilleren Dhafer Youssef, bosatt i Wien og Paris i en årrekke, er en unik artist som har blandet inspirasjon fra mange musikktradisjoner og kulturer til sitt eget særegne uttrykk. Bugge Wesseltoft, norskfødt pianist og elektronisk artist, slo igjennom på tidlig nittitall i samarbeid med artister som Jan Garbarek og Arild Andersen før han startet sin egen platelabel Jazzland og bandet New Conception of Jazz.

Dhafer, med sin bakgrunn fra verdensmusikk og Bugge fra jazz, har begge blitt inspirert av fantastisk musikk fra hele verden og deler samme dype interessen av å skape spontan musikk. Dhafer improviserer med sin fantastiske stemme, Bugge med piano og laptop. Begge tror på den felles energien og samspillet som skapes mellom scenen og publikum under en konsert hvor tilhøreren følger prosessen hvor musikk utvikles fra grunnen.Vi gleder oss til denne unike konserten hvor vi for første gang hører de to sammen som duo.

Natascha Rogers Group

Union Scene Multisal 2 – Lørdag 7.mai klokken 21.00
nrgroupVi har gleden av å ha Natascha Rogers her under UTUNE til å veilede og jobbe sammen med band i våre workshoper. Flere norske band med unge gode musikere vil i løpet av UTUNE stifte bekjentskap med en perkusjonist med bred bakgrunn. Natascha har spilt sammen med ZAP MAMA (world), Galanga (jazz), mayna (world), bailongo (salsa NY), reparto changui (nelson palacios) i tillegg til ha flere egne prosjekter som hun turnerer med. Når vi har en kapasitet som dette her under UTUNE, lar vi ikke muligheten gå fra oss og har gleden av å presentere Natascha Rogers Group “THE BEAT, THE SOUND, THE GROOVE”·

Beskrevet som en musikalsk reise mellom Cuba, Afrika og USA er Natascha Rogers Group” en smeltedigel av afro-cubansk og afro-amerikansk musikk. Natascha sin brede erfaring som perkusjonist og vokalist inspirerer henne til å komponere med utgangspunkt i tradisjonell likesom kontemporær musikk. Dette prosjekter baserer seg på akkurat dette, en sameksistens med historien og hennes leting etter uttrykk og form. Med seg har hun et knippe musikere fra forskjellig bakgrunn og tradisjoner som til sammen driver frem et fett og tett Natascha Rogers Group. Vi gleder oss til konsert!

Bandet består av: Natascha Rogers (perkusjon og vokal), Ouriel Ellert (bass), Jamie Leeming (gitar), Raphael Charpentier (keyboards og vokal),·Lucas St Cricq (sax og vokal),·Bruno Guilbault (trommer) og·Laurent Boisgisson (lydtekniker)·
Let it be efficient and groovy!!!

Showcase under UTUNE 2011

Showcases er korte presentasjoner hvor artister viser seg frem for et publikum. Årets artister er plukket ut på bakgrunn av erfaringer fra 2010. Disse er stort sett, verdensmusikere som ønsker og eksponere seg og er i vannskorpen for å slå igjennom. Samspill har stått for utvelgelsen og presenterer til sammen 4 showcase, hver med en varighet på 15 til 30 minutter. Vi har valgt å legge showcasene før konsertene med Queendom og Bugge & Dhafer Duo slik at de treffer et så bredt publikum som mulig. Artistene BABA og Jason Nemor spiller torsdag 5. mai som oppvarming til Queendom, mens Melita Matsinhe og Essa Cham spiller før Bugge og Dhafer Duo fredag 6. mai.

Showcase Artist – BABA

Union Scene Multisal 2 – Torsdag 5.mai klokken 19.00
baba280BABA er artistnavnet til Hugo Pereira (22 år gammel). Han startet å synge i 2004, i Lisboa, Portugal. Baba er en versatile artist som synger flere genre, og hans musikk har toner fra afrikanske og latinamerikanske tradisjoner og rytmer. Han fanger lytteren med sitt totalt frie uttrykk og han jobber konstant for å ta opp nye former og elementer i hans unike opptredener.
Du finner mer om BABA på denne nettadressen.

Showcase Artist – Jason Nemor

Union Scene Multisal 2 – Torsdag 5.mai klokken 19.00
jasonnemor450Singer, songwriter, producer and instrumentalist Jay Nemor (Jason Nemor Harden) began his musical at the age of nine on the electric bass in his hometown of Houston, TX. At age 11 he decided to play the alto saxophone and played until the age of 14 in various stage- and concert bands as well as solo performances.
Kenia Emil is a singer, who has a beautiful and memorable voice. Jason and Kenia met in Iceland under a musical event, and decided o work together. They created the concept Kenia and Nemor, which they are now presenting in Norway. They have performed around Scandinavia for the last years.

Showcase Artist – Essa Cham

Union Scene Klubbscenen Fredag 6. mai klokken 19.00
esscham200Essa Cham är en artist med mycket att erbjuda inom musikgrenen reggae och dancehall. Just nu håller han på med att spela in sitt första album som solo artist, samtidig som han medverkar i olika grupper och musik stilar som hiphop, soul och funk. Det är nu på senare tid Essa har funnit stilen som passar hans själ och personlighet, musiken speglar väldigt mycket av hans bakgrund och uppväxt, en skandinavier med rötter från väst Afrika (Gambia), samt en bred musiksmak med influenser från old school hiphop, soul, funk, blues och reggae.

Essas artisteri har beskrivits av många som en orginell och månsidig, som inspirerats av så många reggae legender, men ändå hållit sin integritet.

Showcase Artist – Melita Matsinhe

Union Scene Klubbscenen – Fredag 6.mai klokken 19.00
Piano player turned songwriter, poet and vocalist, Melita Matsinhe blends together all her wide influences, from church songs to classical music, from copi to Afrocuban rhythms, and from urban Mozambican genres like the Marrabenta, to Cuban urban sounds as Timba… Melita Matsinhe & band is a newly created concept. Band members have varied backgrounds, from Rock, to R&B to jazz and African beats.
Check out her myspace profile!

Musikalske workshops under UTUNE 2011

Latinorytmer er en viktig og unik del av verdensmusikken. Musikktradisjonene i Latin Amerika er påvirket og kommer fra fire forskjellige kulturer; spansk, portugisisk, afrikansk og selvfølgelig den innfødte kulturen pre-Colombus . Denne blandingen er unik fordi den inneholder det melodiske aspektet fra Europa, det rytmiske Afrika og den melankolske “indianske” musikken.

Latinamerikansk musikk herjer i dag hitlistene og er en av de mest populære musikkformer. Kjente artister som Gloria Estefan, Carlos Santana, Shakira, Ricky Martin, Christina Aguilera, Marc Anthony og Jennifer Lopez er ale representanter for sjangeren. Med den spesielle blandingen av R&B, Pop, Funk, Soul, Rock og latinske rytmer og farger har disse artistene gjort latinamerikansk musikktradisjon til allemannseie.

Under UTUNE introduserer vi unge musikere og band til denne spennende rytmiske verden.

·Hvordan? 
Ledende pedagoger innen sjangeren vil i workshops jobbe med flere band og artister som velges ut basert på innsendte demoer av eget materiale. I løpet av tre spennende dager vil deltagerne gjennom en kreativ prosess ta sitt eget låtmateriale og ikle det en latin-amerikansk drakt. Workshopene avsluttes med en showcase konsert·som oppvarming til konserten med Natascha Rogers Group lørdag 7. mai.
Nedenfor treffer du noen av workshopdeltagerne og pedagogene.

Workshop pedagog – Natascha Rogers

Natascha er perkusjonist og vokalist med bred erfraring inne verdensmusikksjangeren. Sist vi så Natascha i Drammen var som perkusjonist og vokalist med ZAP MAMA. Hun har jobbet i en årrekke reist rundt til blant annet flere år i Cuba, USA og Afrika. Hennes reiser har utviklet hennes ferdigheter, men har også vært avgjørende for hennes utvikling som pedagog. Natascha har utviklet sin egen stil og spesielle måte å overføre kunnskap til unge musikere. Hennes utgangspunbkt i musikk med opprinnelse fralatin, soul, jazz og blues / rock taler for at deltagerne får en interessant og sammensatt musikalsk reise under UTUNE sine musikalske workshop. Natasha tar også med seg sitt band og holder en konsert Lørdag 7. mai hvor deltagerne fra workshopen står for oppvarmingen.

Workshop pedagog – Miriam Mercedes

Miriam Mercedes har gjennom en lang fartstid som musiker, sanger og pedagog, etablert seg i Drammen som en erfaren sanglærer..
Hun underviser privat for en rekke elever og mestrer sjangrer som pop, rock og jazz.. Har fått et godt rykte på seg som en habil og erfaren pedagog, der hun fremmer musikalske talenter i alle aldrer… Hun har også gjennom egen erfaring av ulike prosjekter hun selv har vært med på sånn som Idol, Norske melodi grand prix, beat for beat, programmet for tv 2 syng ut” med Tore Aas, og nå Are you with us regi union scene, fått forståelsen av at det er viktig og være trygg på det man driver med… og fremmer det i sin undervisningform slik at hvert talent kommer til sin rett og får utvikle seg i kunstnerisk frihet… for her ligger ekteheten og grunnlaget for gleden i musikken som er selve drivkraften bak en hver kunstnerisk sjel

Workshopdeltager – Amina Sewali

Union Scene Multisal 2 – Lørdag 7.mai klokken 19.00

Låtskriveren og sangeren Amina Sewali (20) er født i Uganda, og flyttet til Norge med sin mor da hun var tre år. Hun lærte seg å spille gitar i syvårsalderen, og begynte raskt å skrive egne låter. Senere har hun gått på musikk, dans og drama på Foss Videregående.·Aminas største musikalske inspirasjoner er Billie Holiday, Nina Simone og India Arie, og hennes egen musikk har endt opp som skjev, skranglete pop – med elementer fra både soul, R&B, rock og jazz. En blanding du mest sannsynlig ikke har hørt maken til, med hennes følelsesladede vokal i fokus.·Amina skriver tekstene sine selv, og de er fylt med både glede og melankoli. Låtene beveger seg fra lystige og energiske, til mer filosofiske og alvorlige. Amina kan du høre sammen med Felicious før konserten med Natascha Rogers Group lørdag 7. mai i Multisal 2 på Union Scene.

Workshopdeltager – ALPHAWON Machu B

Union Scene Multisal 2 – Lørdag 7.mai klokken 19.00
alphawonALPHAWON eller Machu B er opprinnelig fra Dakar, Senegal, fra en veldig religious familie, som har rom for musikk overhodet. Mot hans familie ønsket at han skulle studere ved universitetet, men han har valgt musikken til tross for dette.
Machu trives best med å lage sanger, opptre og utvikle sitt talent slik at han blir bedre og bedre.
Han flyttet til Norge for noen år siden, og har siden, deltatt i flere prosjekter med andre musiker, men hans hoved fokus er alltid sin egen musikk.

Workshopband – The spell of the king who died younger then the frog

Union Scene Multisal 2 – Lørdag 7.mai klokken 19.00
bandet”The spell of the king who died younger then the frog” er et produkt av innholdsløse kvelder som har endt opp i bluesjamming og et forstuet håndledd. Red Tree!’s rytmegitarist måtte droppe UKM etter en forferdelig ulykke som umuliggjorde gitarspill. Resten av medlemmene bestemte seg for å opptre likevel med en bluesjam. De tilkalte en munnspiller, kledde seg i sorte dresser, og vips: og et nytt band oppsto.